Skip Ribbon Commands

Wiadomości

Zarząd JLL nominuje Agatę Sekułę na stanowisko Dyrektora Międzynarodowego

Globalny zarząd firmy doradczej JLL ogłosił awanse na najwyższe stanowiska w strukturze firmy. Agata Sekuła – Dyrektor Działu Rynków Kapitałowych Nieruchomości Handlowych JLL w Europie Środkowo - Wschodniej awansowała ze stanowiska Dyrektora Regionalnego na Dyrektora Międzynarodowego ("International Director").

Agata Sekuła jest drugą osobą i pierwszą kobietą w Europie Środkowo – Wschodniej z tytułem International Director, jak również jedną z 45 kobiet na świecie zajmujących tak wysokie stanowisko w firmie.

Agata Sekuła ma ponad 17 lat doświadczenia na rynku inwestycyjnym w segmencie nieruchomości handlowych w Europie Środkowo – Wschodniej. Brała udział zarówno w transakcjach, których przedmiotem były pojedyncze obiekty, jak i portfele nieruchomości, transakcjach typu "sale and leaseback", negocjowaniu kredytów, a także w strukturyzacji i pozyskiwaniu kapitałów inwestycyjnych. Jest jednym z najbardziej uznanych ekspertów na rynku nieruchomości handlowych w Europie Środkowo – Wschodniej. Zespół inwestycyjny pod jej kierownictwem sfinalizował transakcje o wartości ponad 7 mld euro.

Tomasz Trzósło, Dyrektor Zarządzający JLL, Dyrektor Działu Rynków Kapitałowych JLL w Polsce, komentuje: „W tym roku tytuł Dyrektora Międzynarodowego otrzymało osiem osób w regionie EMEA. Jedną z nich jest Agata Sekuła i trudno wyobrazić sobie bardziej zasłużony awans. To właśnie Agata zbudowała od podstaw zespół inwestycyjny nieruchomości handlowych w Europie Środkowo – Wschodniej i uczestniczyła w największych transakcjach kupna/sprzedaży obiektów handlowych w historii naszego rynku".

W trakcie swojej kariery Agata Sekuła doradzała w umowach kupna/sprzedaży centrów handlowych w Polsce, Czechach, Rumunii, na Słowacji i Węgrzech, takich jak m.in. Silesia City Center w Katowicach, Manufaktura w Łodzi, Olimpia w Brnie, Magnolia i Galeria Dominikańska we Wrocławiu, Promenada w Warszawie, Palac Flora w Pradze, Promenada Mall w Bukareszcie, Focus Mall w Bydgoszczy, Focus Park w Rybniku oraz wielu innych. Agata reprezentowała wiodących inwestorów handlowych w tej części świata. Z JLL związana jest od 1998 r.

Agata Sekuła jest absolwentką Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego.